a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

WAT IS EEN CARDIGAN

Cardigan is het Engelse woord voor een tricot jasje. Omdat cardigan vlotter klinkt dan tricot jasje gebruikt men liever het Engelse woord in de modewereld. Een cardigan is een gebreid vest met knoopsluiting. Het kan door zowel mannen als vrouwen worden gedragen.

WAAR KOMT DE NAAM CARDIGAN VANDAAN

De cardigan is vernoemd naar James Brudenell, de zevende graaf van Cardigan, een generaal-majoor van het Britse leger. Hij liet voor zijn manschappen die vochten in de Krimoorlog (1853-1856) tricot vesten van dikke wol maken om hen te beschermen tegen de kou. De legende van die gebeurtenis en de bekendheid die Lord Cardigan na de oorlog verwierf, leidden tot de opkomst van de populariteit van het kledingstuk.

Wat is een cardigan

Nu, 165 jaar later, is het niet meer weg te denken uit het modebeeld. Waarom? Hieronder 4 redenen.

VOOR ELKE GELEGENHEID

Het maakt niet uit waar je heen gaat. Een cardigan staat op elke outfit en kan altijd. Klassiek, sportief of romantisch. Vooral met een dunnere variant kun je eindeloze combi’s maken voor elke gelegenheid.

VOOR ELK WEERTYPE

Als het koud is draag je er iets dikkers onder en hou je de cardigan gesloten. Bij warmer weer kun je hem open dragen als een jasje. En zelf in de zomer kun je hem aan. Combineer hem met een spaghetti top en wikkel hem om je heen als het erg zonnig is. Wordt het iets frisser? Gebruik hem dan als een luchtig jasje.

SLIM COMBINEERBAAR

Kun je maar geen afscheid nemen van die mooie zomerse top? Draag hem met een cardigan en maak de look compleet met een leuke sjaal. Gegarandeerd succes zeker tot zeker eind november!

SNELLE COMBI

Ben je even inspiratieloos? Neem een skinny jeans, een t-shirt en inderdaad een cardigan. Zo ben je in no time klaar en draag je een leuke set. Ook over een jurk is een cardigan een slimme keus.

Ook zo enthousiast geworden over een cardigan? Koop hier de mooiste zwarte varianten.

bottom of page