a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

HOE HERKEN JE EEN DIAMANT FIGUUR

Jouw benen zijn slank en dat geldt ook voor jouw heupen. Net als bij een diamant is jouw bovenkant breder dan de onderkant van jouw lijf. Je hebt een volle boezem of brede schouders.

Bij jouw silhouet ligt de nadruk op de bovenkant van je lichaam. Dat wil zeggen dat je schouders het breedste punt van je lichaam zijn of dat je volle borsten hebt. Daarentegen heb je smalle heupen en slanke benen. Om het silhouet in balans te krijgen, is het belangrijk om wat extra volume toe te voegen aan je onderlichaam. Daarnaast is het belangrijk dat je schouderbreedte iets afgezwakt wordt, zodat je schouders en heupen voor het oog mooi in balans komen.

kenmerken diamant figuur

STYLINGTIPS

A-lijn jurken of -rokken geven je meer volume aan de onderkant. Een broek of jeans die wat lager op je heupen valt werkt voor jou beter dan een die hoog in je taille zit. Zo'n lage broek geeft je heupen wat meer vorm en dat is precies wat we willen. Tops met een V-hals breken je bovenkant iets op, waardoor je smaller lijkt. Hooggesloten tops (coltruien of turttle neck) doen het tegenovergestelde. Draag vooral vrouwelijke items. Een uitzondering is de boyfriend jeans,  die werkt goed voor je figuur omdat deze niet te strak om je heupen valt. Combineer zo'n broek dan wel weer met een vrouwelijke blouse of top om je look niet te mannelijk te maken.

NO GO'S

Tops die je schouders breder maken. Laat de off shoulder tops, tops met pofmouwen en schoudervullingen links liggen. Andere items die accent leggen op je schouders zijn strapless tops of jurken. Niet doen dus. Strakke jurken of rokken benadrukken je figuur en dus ook je smalle heupen en brede schouders. Kies daarom voor een model dat je net wat meer body rondom je heupen geeft.

DIAMANT FIGUUR BEROEMDHEDEN

Dolly Parton, Patricia Paay en Demi Moore

Wil jij je diamant figuur goed laten uitkomen in een mooi zwart kledingstuk? Shop dan hier de artikelen die perfect passen bij jouw mooie figuur.

bottom of page