a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

KAN IEDEREEN ZWART DRAGEN

We dragen met z’n alle graag zwarte kleding. Maar is zwart wel de beste kleur voor jou? Het antwoord hierop is vrij simpel; heb je zelf zwarte elementen in jouw huid, haar en/of ogen? Dan kun je prima zwart dragen. Heb je bijvoorbeeld zwart haar, hele donkere wenkbrauwen of ogen, dan is het juist mooi om zwart te dragen want dan herhaal je jouw eigen uiterlijke kenmerken. Dat schept rust. Het wordt een ander verhaal als je dit niet hebt.

Hoe kun je er dan voor zorgen dat zwart jou toch mooi staat? Hieronder een aantal trucs om jou toch te laten stralen in zwarte kleding.

Zwart dragen

DRAAG MAKE-UP

Een lipstick of rouge is soms al voldoende. Toch iets meer zwart in je make up? Maak je wenkbrauwen een beetje donkerder of zet je oog make-up iets meer aan. Maar overdrijf dit niet.

COMBINEER MET EEN SJAALTJE

Om te zorgen dat de zwarte kleur niet te hard voor je gezicht is, kun je dit onderbreken door een sjaaltje met kleur te dragen.

TRANSPARANTE STOFFEN

Transparante zwarte stoffen hebben een hele andere uitstraling. Ze komen zachter over. Wanneer je er een kleurtje onder draagt is het geheel ook minder hard.

JUISTE HALSLIJN

Draag zwart niet te dicht bij je gezicht. Een ronde hals of v-hals staan beter dan een coltrui. Strapless is altijd goed. Combineer hierbij een ketting en je look is compleet.

MATERIAAL KEUZE

Let op de uitstraling van de stof. Doffe materialen hebben een gedempte kleur zwart en staan dus minder hard in het gezicht. Ook zwart kant staat prachtig. Satijn daarentegen heeft weer een hele harde uitstraling.

DRAAG ZWART ONDER JE TAILLE

Blijft zwart een harde kleur voor je maar is het een van je favoriete kleuren? Draag dan een zwarte rok , broek, panty of schoenen. Zorg dat je combinatie in balans is. De algemene regel is, dat wanneer je een zwart item draagt, je 1 of 2 accessoires in dezelfde kleur toevoegt om het een harmonieus geheel te maken.

Bekijk hieronder onze selectie zwarte rokken en shorts, want ook jij kunt stralen in zwarte kleding!

ROKKEN & SHORTS

bottom of page