a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

WAT IS EEN MAXI DRESS

Een maxi dress is een lange jurk die reikt tot aan je enkels of zelf tot aan de grond. De hippies in de jaren ’60 en ’70 hadden grote invloed op de mode en zorgden ervoor de vrolijke maxi jurk hip & happening werd. In 2014 kwam hij weer terug in het modebeeld, nu ook in uni kleuren. Ondertussen is hij niet weg te denken uit het straatbeeld. Zwierig romantisch of strak met een hoge split. Het kan en mag allemaal!

VOORDELEN VAN EEN MAXI DRESS

In de zomer houdt de lange jurk je benen lekker koel en in de winter kun je de maxi dress combineren met een sweater of een trui erover. Toch liever iets meer taille? Draag een brede ceintuur en je silhouet ziet er direct anders uit.

Wat is een maxi dress

Ook als je klein bent kun je een maxi dress dragen.

Je creëert nl. een mooie, verticale lijn en verticale lijnen werken verlengend. Vooral in een effen stof lijk je langer.

DE JUISTE LENGTE

Elke maxi dress is anders van lengte. Zorg daarvoor dat de jurk afgestemd is op jouw lengte. Hij dient de bovenkant van je tenen te raken, maar niet korter te zijn dan je enkels. Twijfel je of de jurk te lang is? Probeer de jurk uit. Loop er een paar minuten in rond en kijk of je er niet op trapt of in verstrikt raakt. De kans is groot dat dit gebeurd en dan zul je hem moeten laten inkorten.

Een jurk laten inkorten kost ongeveer 12 euro. Dat is de vanaf-prijs voor een eenvoudig gesneden jurk. Heeft de jurk meer plooien, een split of voering dan zal dit bedrag rond de 17 euro liggen. Het is handig om dit op voorhand te weten, want dit zijn extra kosten die je bij de aanschaf erbij moet tellen.  Maar wees gerust, steeds meer retailers werken met speciale 'petite' versies, dus voor ieder type vrouw zijn er genoeg mogelijkheden.

bottom of page