a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

HOE KUN JE HET BESTE NAGELS LAKKEN

Je handen zijn de hele dag zichtbaar en hoe leuk is het om een extra accent op je nagels te leggen. Maar nagels lakken is moeilijker dan het lijkt. Je knoeit langs je nagels, je brengt de nagellak te dik aan of je slaat een stukje over. En als je ze eenmaal perfect hebt gelakt, laat de lak na een paar dagen alweer los. Iedereen die weleens haar nagels heeft gelakt kent deze frustraties. Wil je langer plezier hebben van je nagellak? Pas onderstaande tips toe en lakken is voortaan voor jou een piece of cake en je hebt langer plezier van je gekleurde nagels.

nagels lakken black just black

VERZORGING NAGELRIEMEN

Duw je nagelriemen voorzichtig naar achteren met een bokkenpootje. Dit gaat het gemakkelijkst als je net onder de douche bent geweest. Je handen zijn dan lekker zacht en het verwijderen van losse velletjes gaat dan probleemloos. Duw je nagelriemen niet te ver naar achteren of omhoog. Bacteriën en schimmels kunnen binnen dringen wat een pijnlijke ontsteking kan veroorzaken.

VIJLEN

Gebruik een buffervijl om een klein laagje van je nagels af te halen en om eventuele oneffenheden weg te werken. Vijl niet te lang over je nagel en gebruik maar een lichte druk.

NAGELLAKREMOVER

Ontdoe je nagels van stof, vuil en vet door er een wattenschijfje met nagellakremover overheen te halen. Gebruikt het liefst een nagellakremover zonder aceton.  Aceton verwijdert nl. niet alleen je nagellak maar ook je vetachtige stoffen uit de nagelplaat. Deze zijn nodig voor een goede vochtbalans. Een tekort hieraan zorgt voor sterk uitgedroogde en broze nagels.

NAGELS LAKKEN

Een veel gemaakte fout is het schudden van het potje nagellak voordat men het gaat gebruiken. Hierdoor ontstaan luchtbelletjes, die zichtbaar worden als je gaat lakken. Je kunt het potje veel beter even tussen je handpalmen rollen.

 

Strijk het kwastje tegen de binnenkant van de flacon aan om het teveel aan lak te verwijderen. Zet de eerste streek in het midden van je nagel. Breng dan het kwastje richting de nagelriem (niet tégen de nagelriem aan) en breng het vervolgens terug omhoog. Lak daarna de zijkanten. Maak je strijkbewegingen steeds in één keer van het begin tot het eind van je nagel.

Je kunt beter twee of drie dunne laagjes aanbrengen. Dit geeft de nagellak de kans om volledig te drogen. Wanneer je één dikke laag aanbrengt, zal de buitenkant droog ogen, maar de binnenkant blijft zacht. Hierdoor ontstaan deukjes en andere beschadigingen.

NAGELRIEMOLIE

Het gebruik van handcrème is niet voldoende om je nagelriemen in top conditie te houden. Gebruik daarom s ’ochtends en s ’avonds nagelriemolie om uitdroging van de nagelriemen te voorkomen.

JUISTE NAGELLAK

Ook al volg je bovenstaande stappen, het succes hangt ook af van de kwaliteit van je nagellak. Kies voor een nagellak die verzorgd en hydrateert, dan heb je én mooie nagels én gezonde nagels. Altijd al eens zwarte nagels willen hebben? Kies dan de zwarte nagellak van Essens. Deze heeft een prachtige diepe kleur zwart met een ultra hoge glans.

bottom of page