a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

HOE KRIJG JE NARE LUCHTJES UIT KLEDING

Heb je een tweede hands kledingstuk gekocht en verdwijnt die muffe geur maar niet. Of krijg je die zweetlucht maar niet uit je favoriete T-shirt? Wij hebben enkele simpele tips voor je verzameld waarmee je die geur zo verdwijnt.

Black just black

BUITEN HANGEN

Deze tip is waarschijnlijk voor de hand liggend, maar toch effectief. Hang het kledingstuk een paar uurtjes buiten. De buitenlucht waait door de vezels heen en verwijderd de nare geurtjes. Hang het artikel niet in de zon en doe dit allen als het droog weer is.

WITTE WIJNAZIJN

Was het kledingstuk met witte wijnazijn. Voeg een scheutje azijn toe in het bakje voor de wasverzachter. Azijn is een effectief huis-tuin-en-keuken-middeltje om geurtjes uit kleding te verwijderen. Geen angst, je was gaat niet ruiken naar azijn. Het laat je kleding juist fris ruiken.

Heb je maar 1 artikel wat muf ruikt. Vul een emmer met water en voeg hier een half kopje azijn aan toe. Laat je kleding hier ongeveer twintig minuten in weken.

CITROENSAP

Vers geperst citroensap is een natuurlijk ingrediënt wat perfect werkt tegen zweetgeur en tegelijkertijd ook tegen zweetvlekken. Pers 1 citroen uit en meng dit met 2 liter water. Vervolgens laat je je kleding hier zo’n 35 minuten in weken. Spoel je kleding daarna goed schoon en laat het buiten opdrogen. Hang het artikel niet in de zon!

TEA TREE OLIE

Tea tree olie wordt veelal gebruikt om huidproblemen te behandelen. Maar deze olie werkt ook perfect tegen nare luchtjes in kleding. Neem een spuitfles en doe hier een beetje tea tree olie in. Meng de olie met een beetje water en spuit het vervolgens op je kleding. Laat dit een half uurtje in je kleding trekken en controleer dan of de nare geur is verdwenen. Is dit niet het geval, laat de olie dan nog iets langer op je kleding zitten.

NARE GEURTJES VERMIJDEN

Zorg dat je kleding volledig droog is voordat je deze opbergt.

Maak je kledingkast 2x per jaar goed schoon met een sopje.

Berg je kleding voor een langere periode op? Schep wat soda in een linnen doek, knoop hem dicht en stop of hang dit in de buurt van je opgeborgen kleding.

WASMACHINE REINIGEN

Een wasmachine is ook vaak een verspreider van muffe geurtjes. Reinig deze daarom af en toe op de volgende manieren:

Laat je wasmachine helemaal leeg op 90 graden draaien. Na afloop de deur een aantal uren open laten staan, zodat de trommel volledig droogt.

Was je vaak op lage temperaturen? Bacteriën zullen je dankbaar zijn, want zij overleven in die temperaturen. Was daarom, om de 15 wasbeurten, een wasje met 90 graden. De bacteriën overleven dit niet en je wasgoed blijft heerlijk fris ruiken.

Maak de rubberen ring geregeld schoon met heet water en afwasmiddel. Een tandenborstel is ook perfect voor dit klusje.

bottom of page