a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

OPLOSSING VOOR STATISCHE KLEDING

Door wrijving ontstaat er elektroden die er voor zorgen dat je kleding statisch wordt. Een jurk kleeft dan bijvoorbeeld aan de benen vast en bij het uittrekken van een trui hoor je een knetterend geluid. Vooral in de winter heb je meer last van statische kleding. Dit komt doordat de lucht in je omgeving droger is door het gebruik van bijv. de verwarming. Daarnaast zijn bepaalde stoffen van kleding ook sneller elektrisch geladen, dit zijn polyamide, acryl en wol.

 

Maar hoe kom je hier nu vanaf? We hebben een paar tips voor je verzameld zodat plakkende en knetterende kleding verleden tijd wordt.

vrouw.JPG

ANTISTATISCH DROOGTROMMELDOEKJE

Dit is de snelste oplossing om van je statische kleding af te komen. Wrijf het doekje over de binnenkant van het kledingstuk. De statische lading is nu in het doekje gaan zitten in plaats van in je kledingstuk.

Gebruik voortaan droogtrommeldoekjes in je droger en voeg de laatste 10 minuten een nat washandje toe. De lucht wordt minder droog en er treedt minder elektrische lading op. Haal de was direct uit de droger zodra deze klaar is. Je zult merken dat je kleding minder gekreukt uit de droger komt, heerlijk ruikt en minder statisch is.

ANTI STATISCH SPRAY

Een ander snelle oplossing is om een anti statisch spray te gebruiken. Spray op alle plekken waar je kleding tegen je lichaam plakt. Binnen no time ben je van je statische kleding af.

METALEN KLEDINGHANGER

Liever een goedkopere oplossing? Gebruik een metalen kleding hanger. Haal de kleding hanger door de binnenkant van je trui of blouse.

HAARLAK

Draai het kledingstuk binnenste buiten en spray een dun laagje hierop. Zorg ervoor dat je dit op ongeveer 30 cm afstand doet, zodat er geen vlekken ontstaan en je kleding stijf wordt van de haarlak.

BODY LOTION

Door je lichaam met bodylotion in te smeren, kan je huid niet meer statisch geladen worden. Je hebt dan een stralende huid en geen last meer van statische kleding!

VRIEZER

Leg je kledingstuk een uurtje in de vriezer. Dit vermindert de statische elektriciteit in je kleding.

LEREN SCHOENEN

Een rubberen zool bouwt de elektrische lading op, dus blijf je statisch. Draag voortaan een leren schoen met leren zool zodat je gegrond blijft.

WASVERZACHTER

Een scheutje wasverzachter bij je was zorgt niet alleen voor zachtheid maar ontlaadt ook je kleding.

NATUURLIJKE MATERIALEN

Wil je zeker ervan zijn dat je kleding niet gaat plakken en knetteren? Kies dan voor natuurlijke materialen. Denk hierbij aan katoen en linnen.

bottom of page