a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

VERSCHIL PULLOVER, SWEATER EN HOODIE

Pullovers, sweaters en hoodies: kledingstukken die we graag dragen, het hele jaar door.  Ze zijn zacht en comfortabel, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen al deze heerlijke items in jouw kledingkast?

WAT IS EEN PULLOVER

Wij noemen een pullover ook wel een trui. Een pullover is een gebreid bovenstuk met lange mouwen. De naam pullover zegt het eigenlijk al: Pull Over, je draagt dit kledingstuk ergens overheen. Daarnaast dien je hem altijd over je hoofd aan te rekken. Er zit geen rits in tot beneden, zoals bij een cardigan. Een pullover, of destijds warmbuis genoemd, werd in de 14e eeuw vooral gedragen door arbeiders en vissers. Pas na WO1 ruilt de man zijn colbert is voor een pullover met v-hals en ook de vrouw gaat dan een pullover dragen. Mede dankzij de Frans ontwerpster Coco Chanel.

Verschil pullover, sweater en hoodie

WAT IS EEN SWEATER

Een sweater, ook wel sweatshirt genoemd, komt uit Engeland en werd voor het eerst gedragen in de 20e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden was dit een trui bedoeld om in te zweten tijdens het sporten. Deze werd toen gemaakt van 100% katoen en de binnenkant werd opgeruwd (gemoltoneerd). Door de jaren heen is de sweater ook populair geworden buiten het sporten om. Mede door zijn zachte binnen kant is de sweater heerlijk om te dragen en wordt steeds vaker gecombineerd met een colbert of gedragen met hakken onder de outfit!

WAT IS EEN HOODIE

Een hoodie is eigenlijk niets meer of minder dan een sweater met een capuchon! Door zijn capuchon is hij echter minder geschikt om naar een nette of formele gelegenheid te dragen. De capuchon maak het geheel erg casual. Maar tijdens een wandeling is de hoodie je grootste vriend. Hij zal je heerlijk warm houden!

Toe aan een nieuwe pullover of sweater?

Shop hier de mooiste zwarte exemplaren van dit moment voor de vrouw.

bottom of page