a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

WAT IS EEN SKINNY JEANS

Een skinny jeans is een strakke jeans, ook bekend als de slim fit jeans. Deze jeans is al een aantal jaren heel erg populair, mede door de stretch die vaak in de broek zit. De vezel die deze broek zo heerlijk stretchy  maakt is elastaan. Elastaan is een synthetische vezel die uitzonderlijk elastisch is. Onder spanning heeft deze een elastische rek van maar liefst 600% Zonder spanning keert de stof weer terug naar zijn originele staat. Dat maak dat de slim fit jeans zo populair is een ook nog wel een tijdje populair zal blijven!

DE JUISTE SAMENSTELLING

Soms heb je echter een skinny jeans die afzakt en gaat lubberen. Kijk daarom voortaan niet alleen naar de looks van de jeans maar ook naar de samenstelling. Een mooie combinatie is 2% elastaan en 98% katoen of 2% elastaan, 6% polyester en 92% katoen. Kies in ieder geval nooit een jeans waar meer dan 2% elastaan in zit . Let ook op de maat. Neem niet steeds dezelfde maat, maar kijk hoe hij zit. Koop hem het liefst strak of nog liever, net te klein. Een jeans loopt nu eenmaal uit. Na een paar uur dragen zit je broek perfect.

Wat is een skinny jeans

WASVOORSCHRIFT

Was je skinny jeans niet te vaak. Door te vaak wassen verliest de jeans zijn natuurlijke pasvorm. Ook de kwaliteit van je jeans gaat bij iedere wasbeurt iets achteruit. Hoe vaker je hem wast, hoe sneller je broek dus gaat lubberen. We begrijpen dat het misschien niet heel fris klinkt om je broek weinig te wassen, maar er zijn genoeg trucjes om nare geurtjes in je jeans te bestrijden.

 

Was je jeans altijd binnenste buiten met koud water of was hem maximaal op 30 graden. Net als te vaak wassen is ook te warm wassen killing voor je broek. Het tast de vezels aan met als gevolg dat je broek zijn pasvorm verliest. Gooi je jeans nooit in de droger. Door de warmte breken de garens in je broek af. Zeker broeken met elastaan kunnen hier zeer slecht tegen. Als het elastaan in de broek breekt, gaat je broek sneller lubberen. Dus heb geduld, het duurt even voordat je je favoriete slim fit jeans weer kunt dragen.

Wil je niet zolang wachten? Koop dan gewoon een extra exemplaar! Want een skinny jeans is een mooi basic item die past bij elke gelegenheid. Dus deze kun je nooit genoeg hebben 😊

bottom of page