a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

WITTE VLEKKEN OP ZWARTE KLEDING

Voor de meeste mensen is wassen niet de plezierigste huishoudelijke taak. Laat staan als de was niet schoon uit de wasmachine komt. Alweer die irritante witte vlekken op je zwarte kleding. Waar komen ze toch vandaan? Maar belangrijker; hoe kun je dit voortaan voorkomen?

wastips black just black

Voorkom voortaan die vervelende witte vlekken op je zwarte kleding door onderstaande tips op te volgen.

WASSEN

Draai het kledingstuk binnenste buiten en sluit knopen en ritsen. Gebruik niet te veel vloeibaar wasmiddel en stop de wasmachine niet te vol.

Laat je kleding extra spoelen en voeg hier een flinke scheut azijn aan toe. Je zult zien dat je was erna extra zacht is, want azijn is een natuurlijke wasverzachter. Daarnaast zorgt azijn ervoor dat de zwarte kleur mooi zwart blijft.

VETLUIS/WASLUIS

Wees gerust, dit zijn geen vieze kleine beestjes, maar wasluis is een zeep bacterie. Deze zeepbacterie kan ook strepen op je was veroorzaken. De bacteriën gedijen op wasmiddelrestjes en laat dat nou volop aanwezig zijn in je wasmachine, doordat we vaker op lage temperatuur wassen.

Was daarom minimaal 1x per half jaar op 75 graden of hoger. Deze hoge temperaturen overleeft de wasluis niet. Je kan er eventueel witte was bij stoppen die je toch al wilde wassen. Centrifugeren hoeft niet, maar zorg wel dat het wasprogramma alle spoelingen doet.

Laat het deurtje van de wasmachine na het wassen altijd open staan en laat de trommel goed drogen. Een vochtige omgeving is namelijk een ideale plek voor bacteriën en dat wil je juist voorkomen!

WASMACHINE REINIGEN

Wasmiddel restjes kunnen ook witte strepen op je zwarte kleding veroorzaken. Reinig daarom regelmatig je wasmachine. Draai een was, zonder kleding, op 90 graden en voeg hier schoonmaak azijn aan toe. Een ander groot voordeel van deze machinereiniging is dat je machine een langere levensduur krijgt als je het regelmatig doet. Vergeet niet om het wasmiddelbakje en de rubberen rand in de wastrommel regelmatig schoon te maken.

bottom of page