top of page

HOE KRIJG JE ZWARTE KLEDING WEER ZWART

Is je favoriete kledingstuk vaal geworden of dof en wil je er nog geen afscheid van nemen? Dan is verven een goede oplossing. De samenstelling van de stof bepaald echter het resultaat. Katoen, linnen en viscose laten zich goed verven. Ook kleding van natuurlijke materialen, zoals hennep en bamboe, kunnen zonder problemen geverfd worden. Bevat de kleding ook polyester, dan zal het kleurresultaat iets lichter zijn. Kleding gemaakt van nylon, acryl, polyester of andere synthetische stoffen kunnen niet worden geverfd. Maar deze zijn ook kleur vaster en worden niet zo snel vaal.

zwarte jurk.png

KLEDING VERVEN IN DE WASMACHINE

De gemakkelijkste manier van kleding verven is in de wasmachine. Vaak wordt hiervoor de kledingverf van Dylon gebruikt. Dit is bij vrijwel iedere (online) drogisterij verkrijgbaar. Kleding verven in de wasmachine gaat als volgt; Je begint met het wegen van de (droge) kleding om te bepalen hoeveel verf je nodig hebt. Met één verpakking Dylon voor de wasmachine kun je tot 600 gram kleding verven.

Trek rubberen handschoenen aan en leeg het pak verfpoeder onderin de trommel van de wasmachine en strooi hier 500 gram zout bovenop.

Beweeg de trommel tot al het poeder door de gaatjes is verdwenen. Stop de kleding die je wilt verven NAT in de trommel (niet gevouwen). Draai een 40 graden katoenprogramma, zonder voorwas. Als het programma afgelopen is was je nogmaals een 40 graden katoenprogramma, maar dit keer met wasmiddel voor zwarte was. Haal de kleding uit de wasmachine en laat het drogen. Stop zwarte was nooit in de droger. Laat de wasmachine nog één programma draaien op minstens 40 graden. Voeg hieraan een kopje bleekwater toe om de machine goed schoon te maken.

KLEDING VERVEN MET DE HAND

Natuurlijk kun je kleding ook met de hand verven. Pas deze techniek toe als je maar één enkel kledingstuk wil verven. Voor wol of zijde is dit zelfs de enige manier. Dit is wel een stuk bewerkelijker, omdat je dan zelf 15 minuten moet blijven roeren in het mengsel van stof, water, verf en zout. Vervolgens moet het, onder af en toe roeren, nog 45 minuten blijven staan. Dylon heeft ook verf die speciaal geschikt is voor kleding verven met de hand. Je kunt met 1 verpakking tot 250 gram stof verven.

Is verven toch te veel werk en wil je liever direct een mooi zwart kledingstuk in huis hebben? Bekijk hieronder onze zwarte bestsellers en shop ze op Black-Just-Black

bottom of page