a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

WELK FIGUUR HEB IK TEST

Hoe vaak zie je in een kleding winkel super leuke artikelen hangen, maar eenmaal aangetrokken staan deze je helemaal niet zo mooi. Dat komt omdat niet elk kledingstuk gemaakt is voor een elk body type. Jouw silhouet bepaalt namelijk in welke kleding jij meer zult stralen.

Het is eenvoudig om achter jouw body type te komen. Ga in aansluitende kleding voor een passpiegel staan en bekijk jezelf van top tot teen. Wat is het breedste punt van je lichaam? Zijn dat je schouders, je heupen, je borsten of je buik? Heb je een duidelijke taille of is je taille nagenoeg even breed als je heupen en schouders? 

Wat is mijn body type test
vraag 3
vraag 5
vraag 7
vraag 8
vraag 9

Lees hieronder de beknopte omschrijving van de verschillende body types en ontdek welk body type jij hebt.

1. IS ÉÉN LICHAAMSDEEL DUIDELIJK BREDER?

Nee; ga naar vraag 5.

Ja; lees de volgende vraag.

2. IS DE BUIK HET BREEDSTE GEDEELTE?

Nee; ga naar vraag 3.

Ja; dan heb jij een appel figuur.

Jouw silhouet kenmerkt zich door brede schouders en vollere borsten. Je taille is niet duidelijk zichtbaar. Je hebt slanke benen. Jouw body type wordt ook wel O-silhouet genoemd. Kleding tips: door de bovenkant van je lichaam minder op te laten vallen, kun je dit vlak opbreken door middel van een V-hals. Een blouse met overslag is voor jou ook perfect; deze laat wat huid zien én verhult dat buikje op de dagen dat je er wat minder blij mee bent. Je benen zijn een stuk slanker dan je bovenlichaam, dus deze kunnen best wat meer body gebruiken om het geheel in balans te brengen. Dat doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een grover materiaal zoals leer of velvet of een jeans met uitlopende pijpen. Om je taille meer te benadrukken kun je kiezen voor een mooie getailleerde blazer of top. 

Shop hier fashion items speciaal afgestemd voor jouw silhouet.

3. IS JE ONDERLICHAAM HET BREEDSTE GEDEELTE?

Nee; ga naar vraag 9.

Ja; lees de volgende vraag.

4. HEB JE EEN HOGE HEUP?

Nee; ga naar vraag 8.

Ja; dan jij een 8-silhouet.

Jij hebt een slanke taille en mooie hoge heupen.  Jouw schouders zijn wat ronder en ongeveer even breed als je heupen of iets smaller. Kleding tips: Het is belangrijk dat kleding balans brengt/houdt tussen je schouders en heupen en je taille accentueert. Strakke rokken staan je bijzonder goed en draag daar een bovenstuk op die je nonchalant aan 1 kant in tailleband stopt. Uiteraard mag een getailleerd jasje in je kledingkast niet ontbreken. Kies het liefst soepel vallende stoffen zoals breisels en jersey omdat zij fantastisch je rondingen volgen. Broeken met een rechte of milde bootcut pijp staan jou ook fantastisch.

Shop hier fashion items speciaal afgestemd voor jouw silhouet.

 

5. HEB JE EEN SMALLE TAILLE?

Nee; ga naar vraag 7.

Ja; lees de volgende vraag.

6. HEB JE RONDE BILLEN?

Ja; dan heb jij een zandloper figuur.

Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed en je hebt een duidelijke taille. Jouw body type heeft een natuurlijke balans. Dit body type wordt ook wel X- silhouet genoemd. Kleding tips: Accentueer je natuurlijk lichaamsvormen in plaats van camoufleren. De belangrijkste tip? Verlies nooit je taille uit het oog. Wees niet bang om een ceintuur te dragen. Doe dit zelfs over een vest! Benadruk je taille ook door high waisted rokken of broeken te dragen. Een kokerrok zou jouw favoriete kledingstuk moeten worden. Zo'n rok is prachtig voor je mooie rondingen maar blijft tegelijkertijd stijlvol. Een ander item wat niet mag ontbreken in je kledingkast is een wikkeljurk. Deze benadrukt namelijk je taille en laat je boezem en heupen mooi uitkomen.

Shop hier fashion items speciaal afgestemd voor jouw silhouet.

 

7. BEN JE LANG EN SLANK?

Ja; dan heb jij een I- silhouet.

 

Je lichaam ziet er jongens achtig en recht uit, omdat je geen gedefinieerde  taille hebt. Deze kun je echter wel creëren door kledingstukken te dragen die meer volume hebben op de schouder en heupen. Als je dan je taille insnoert ontstaat er direct een vrouwelijker silhouet. Soms wordt dit body type ook wel potlood genoemd. Kleding tips: Een taille creëer je bijvoorbeeld met behulp van getailleerde tops. Of rol de mouwen op om extra accent op de taille te leggen. Als rechthoek kun je een los vallende broek goed hebben. Draag deze broek met de onderkanten opgerold, zoals je bij de boyfriend jeans vaak terug ziet. Ook kan de ankle jeans jou veel goeds doen. Wil je niet per se de aandacht vestingen op je taille? Ga dan voor een wat strakker model, zoals de skinny of legging. Omdat je figuur niet heel erg vrouwelijk is, kun je dat natuurlijk wel extra benadrukken door je kleding. Een decolleté, een blote rug of een ander sexy detail doen precies dat.

Shop hier fashion items speciaal afgestemd voor jouw silhouet.

Nee; dan heb jij een Recht figuur.

 

Dit wordt ook wel H-Silhouet genoemd. Het H-silhouet of de Rechthoek is van nature in balans. De schouders en heupen zijn ongeveer even breed. Een duidelijke taille is het enige wat er een beetje ontbreekt. Jouw figuur oogt wat ‘recht’ met hier en daar een ronding. Kleding tips: Houd voor ogen houdt dat de natuurlijke balans niet verstoord mag worden.Dus voeg je wat extra volume toe bij de heupen, dan doe je dat ook bij de schouders en visa versa. Je kunt met de juiste kledingmodellen wat meer rondingen en dus een taille creëren, maar afhankelijk van je gewicht en borstomvang ook voor meer rechte kledingvormen kiezen.

Shop hier fashion items speciaal afgestemd voor jouw silhouet.

8. LIGT DE NADRUK OP JE BOVENBENEN EN HEUPEN?

Ja; Dan heb jij een peer figuur.

 

Je hebt een slanke taille en vollere billen en dijen. Dit body type wordt ook wel A- silhouet genoemd. Kleding tips: Draag vooral opvallende tops of met een opvallende print. Schoudervullingen klinken ouderwets, maar voor een peerfiguur kunnen ze een ideale uitkomst zijn. Jouw smalle schouders krijgen zo eindelijk iets meer body. Zorg ook voor een goede BH, het liefst een push up of een gewatteerde BH om je bovenlichaam en onderlichaam meer in balans te brengen. Je laat jouw benen slanker lijken door voor een broek of rok te gaan die aan de onderkant wijder uitloopt. Op hoge hakken lijken jouw benen slanker en dus meer in balans met jouw bovenlichaam. Ook nog eens super vrouwelijk. Ga voor een broek of rok in een donkere tint. Zo leidt je de aandacht af van de onderkant en dat is om als peer van onder smaller te lijken precies wat je wil.

Shop hier fashion items speciaal afgestemd voor jouw silhouet.

 

9. IS JE BOVENLICHAAM HET BREEDSTE GEDEELTE?

Ja; lees de volgende vraag.

10. HEB JE GROTE BORSTEN?

Nee; ga naar vraag 12.

Ja; lees de volgende vraag.

11. HEB JE PLATTE BILLEN EN DUNNE BENEN?

Ja; Dan heb jij een diamant figuur.

 

Jouw benen zijn slank en dat geldt ook voor jouw heupen. Net als bij een diamant is jouw bovenkant breder dan de onderkant van jouw lijf. Bij jouw silhouet ligt de nadruk op de bovenkant van je lichaam. Dat wil zeggen dat je schouders het breedste punt van je lichaam zijn. Daarentegen heb je smalle heupen en slanke benen. Dit body type wordt ook wel V-silhouet genoemd. Om het silhouet in balans te krijgen, is het belangrijk om wat extra volume toe te voegen aan je onderlichaam. Daarnaast is het belangrijk dat je schouderbreedte iets afgezwakt wordt, zodat je schouders en heupen voor het oog mooi in balans komen. Kleding tips: A-lijn jurken of -rokken geven je meer volume aan de onderkant. Een broek of jeans die wat lager op je heupen valt werkt voor jou beter dan een die hoog in je taille zit. Zo'n lage broek geeft je heupen wat meer vorm en dat is precies wat we willen. Tops met een V-hals breken je bovenkant iets op, waardoor je smaller lijkt. Hooggesloten tops (coltruien of turttle neck) doen het tegenovergestelde. Draag vooral vrouwelijke items. Een uitzondering is de boyfriend jeans,  die werkt goed voor je figuur omdat deze niet te strak om je heupen valt. Combineer zo'n broek dan wel weer met een vrouwelijke blouse of top om je look niet te mannelijk te maken. Shop hier fashion items speciaal afgestemd voor jouw silhouet.

 

12. HEB JE BREDE SCHOUDERS?

Ja; Dan heb jij een diamant figuur.

 

Jouw benen zijn slank en dat geldt ook voor jouw heupen. Net als bij een diamant is jouw bovenkant breder dan de onderkant van jouw lijf. Bij jouw silhouet ligt de nadruk op de bovenkant van je lichaam. Dat wil zeggen dat je schouders het breedste punt van je lichaam zijn. Daarentegen heb je smalle heupen en slanke benen. Dit body type wordt ook wel V-silhouet genoemd. Om het silhouet in balans te krijgen, is het belangrijk om wat extra volume toe te voegen aan je onderlichaam. Daarnaast is het belangrijk dat je schouderbreedte iets afgezwakt wordt, zodat je schouders en heupen voor het oog mooi in balans komen. Kleding tips: A-lijn jurken of -rokken geven je meer volume aan de onderkant. Een broek of jeans die wat lager op je heupen valt werkt voor jou beter dan een die hoog in je taille zit. Zo'n lage broek geeft je heupen wat meer vorm en dat is precies wat we willen. Tops met een V-hals breken je bovenkant iets op, waardoor je smaller lijkt. Hooggesloten tops (coltruien of turttle neck) doen het tegenovergestelde. Draag vooral vrouwelijke items. Een uitzondering is de boyfriend jeans,  die werkt goed voor je figuur omdat deze niet te strak om je heupen valt. Combineer zo'n broek dan wel weer met een vrouwelijke blouse of top om je look niet te mannelijk te maken. Shop hier fashion items speciaal afgestemd voor jouw silhouet.

vraag 12
bottom of page