a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

JE KLEDINGSTIJL ONTDEKKEN

Soms is het lastig om je eigen kledingstijl te ontdekken, want we leven in een wereld waar super veel verschillende kledingstijlen mogelijk zijn. Met onderstaande 7 stappen kom je hier achter en weet je in no time jouw kledingstijl.

je kledingstijl ontdekken.JPG

INSPIRATIE

Knip uit tijdschriften plaatjes van kledingstukken, combinaties en accessoires die je mooi vindt. Maak hier een moodboard van. Te veel gedoe? Kijk op Pinterest en maak hier een bord aan om je inspiratie in op te slaan.

ANALYSEER JE MOODBOARD

Het overzicht laat je zien welke kleding je mooi vind. Zijn er kleuren die vaak terug komen? Heb je veel effen kleding uitgekozen of hou je meer van prints? Waarom spreekt deze kleding jou aan?

Schrijf in een paar steekwoorden op waar je moodboard voor staat. Denk aan pastel kleuren, dieren prints, vrouwelijke silhouetten, sportief of minimalistische stijl.

WAT ZIJN JOUW KLEUREN

Je kunt gemakkelijk testen of een kleur jou staat. Hiervoor heb je een wit kledingstuk nodig en een crème kleurig kledingstuk. Ga voor de spiegel staan en hou het witte kledingstuk bij je gezicht. Zie je er gelig, flets, moe of grauw uit? Of staat het juist mooi in je gezicht. Oogt het geheel fris, sprekend en zie je er niet moe uit?

Staat wit mooier dan zijn koele kleuren geschikt voor jou. Staat crème mooier in je gezicht dan zijn warme kleuren geschikter om te dragen.

WAT IS JOUW BODYTYPE

Ken jij je sterke punten? Leg daar dan je accent op en camoufleer de delen waar je minder trots op bent. Weet je niet wat je body type is? Doe dan de bodytype test.

KLEDINGKAST

Maak een vertaalslag naar je kledingkast. Gebruik het moodboard om de juiste stijlen te selecteren. Houd alleen de kleuren die jou laten stralen en de kledingstukken die jouw lichaam goed laten uit komen. Kledingstukken die niet de beste versie van jezelf laten zien haal je uit je kast.

KLEDING COMBINATIES

Mix en match. Maak gekke combinaties die je wellicht niet één, twee, drie gaat dragen. Maar je zult zien, als je creëert uit je comfortzone, er nieuwe combinaties ontstaan die je wel durft aan te trekken. Maak je outfit compleet door er accessoires aan toe te voegen. Ook hier kun je weer gebruik maken van Pinterest. Gebruik zoektermen als: jewelry trends, outfit of the day, how I combine of outfit inspiration.

SHOPPING

Je weet nu welke stijl je goed staat en wat je mist. Maak een wishlist van de items die je nodig hebt om leuke outfits mee te maken.

Mis je nog mooie zwarte basics in je kledingkast? Shop de laatste trends bij Black-Just-Black.

bottom of page