a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page

MIJN JEANS IS UITGELOPEN, WAT NU

Je nieuwe jeans zakt na een paar uur dragen al van je billen af en lubbert om je knieën. Super irritant en dat terwijl er een behoorlijk prijskaartje aan hing. In de winkel zat hij als gegoten, dus hoe kan dit nu? Heeft de verkoopster de verkeerde ingepakt?

jeans tips black just black

JUISTE SAMENSTELLING

Je hebt niet de verkeerde broek meegekregen, maar de samenstelling van je jeans was niet correct.  Zorg in het vervolg dat je jeans een elastaan gehalte van ongeveer 2% heeft. Een mooie combinatie is 2% elastaan en 98% katoen of 2% elastaan, 6% polyester en 92% katoen. Let ook op de maat. Neem niet steeds dezelfde maat, maar kijk hoe hij zit. Koop hem het liefst strak of nog liever, net te klein. Een jeans loopt nu eenmaal uit. Na een paar uur dragen zit je broek perfect.

WAS TIPS

Was je  jeans niet te vaak. Door te vaak wassen verliest de jeans zijn natuurlijke pasvorm. Ook de kwaliteit van je jeans gaat bij iedere wasbeurt iets achteruit. Hoe vaker je hem wast, hoe sneller je broek dus gaat lubberen. We begrijpen dat het misschien niet heel fris klinkt om je broek weinig te wassen, maar er zijn genoeg trucjes om nare geurtjes in je jeans te bestrijden.

Was je jeans altijd binnenste buiten met koud water of was hem maximaal op 30 graden. Net als te vaak wassen is ook te warm wassen killing voor je broek. Het tast de vezels aan met als gevolg dat je broek zijn pasvorm verliest. Gooi je jeans nooit in de droger. Door de warmte breken de garens in je broek af. Zeker broeken met elastaan kunnen hier zeer slecht tegen. Als het elastaan in de broek breekt, gaat je broek sneller lubberen

JEANS TERUG IN PERFECTE VORM

Neem bovenstaande tips ter harte en je volgende jeans zal niet meer zo snel lubberen en blijft langer mooi. Maar we willen niet dat je uitgelubberde jeans in de prullenbak beland. Onderstaande tips blazen hem weer een nieuw leven in.

Was je jeans een graadje hoger dan normaal. Door de warmte krimpen de vezels, waardoor je broek weer strakker om je lijf valt. Tip: gebruik geen wasverzachter en was je jeans binnenstebuiten.

Laat de wasmachine op de hoogst mogelijke stand centrifugeren. Door het hoge toerental zullen de vezels in de jeans zich samentrekken waardoor hij iets zal gaan krimpen.

Gooi je jeans in de droger. ( alleen als de jeans uitgelubberd is!) Door de warmte van de droger krimpen de vezels waardoor je broek weer strak zit. Check wel het was etiket van je jeans om te zien of deze in de droger mag.

Laat de jeans nog minimaal 15 minuten in de droger liggen nadat deze klaar is.

 

Is je broek in je taille te wijd geworden? Een elastieken band ka dit probleem gemakkelijk verhelpen. Naai een stuk elastiek in je tailleband en je broek blijft direct beter zitten.

Neem eens samen met je spijkerbroek een warm bad. Het voordeel hiervan is dat de vezels krimpen en de jeans je lichaam prachtig zal omsluiten.  Het grote nadeel hieraan is dat je de broek na het badderen aan moet houden totdat hij volledig droog is.

bottom of page