a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSuus

Een buikje? Met deze 9 tips valt hij minder op.

Bijgewerkt op: 20 jun. 2023

Kijk je ook altijd als eerste naar je buikje, als je voor de spiegel staat? Maakt hij jouw onzeker? Dat is verleden tijd! Lees snel onderstaande tips zodat je weet welke kledingstukken jouw buikje camoufleren en hoe je de blik van een ander (en jezelf) kunt afleiden!

Hoe kun je het beste je buikje camoufleren?
Stylingtips | Black Just Black

1.JUISTE LINGERIE

Goed en fijn zittend ondergoed is de basis voor elke outfit! Kies bijvoorbeeld een hogere tailleslip om je buikje te verdoezelen. Je kunt ook kiezen voor shapewear. Zie het niet eens zozeer als corrigerend, maar probeer het te zien als een soort ‘foundation’: ook met kleding gebruik je het liefst een goede basis, zodat de rest beter en mooier blijft zitten. Daarnaast is een goed zittende BH onmisbaar. Deze zorgt niet alleen voor de juiste steun, maar ook voor een veel mooier silhouet. Laat je goed adviseren in de lingeriewinkel, want de juiste maat is belangrijker dan je denkt.


2. SOEPELE STOFFEN IN TOPS

Een soepele stof valt mooier langs je lichaam dan een stuggere stof. Stop de top helemaal of gedeeltelijk in de band van de broek of rok. Hierdoor ontstaat er een mooie nonchalante vouw die je buikje automatisch laat verdwijnen. Ook creëer je een lijn, waardoor je buik in tweeën wordt gedeeld. Zo lijkt hij kleiner en is dus minder opvallend.


3. PRINTS

Een printje is ook perfect om je buikje te camoufleren. Het oog gaat namelijk naar het dessin en niet naar je buikje. Daarnaast zie je in een printje minder snel ´hobbels en bobbels`.


4. ONDERSTUKKEN MET EEN HOGERE TAILLE

Zorg dat de tailleband van je broek of rok minimaal tot aan je navel komt. Dit is niet alleen super comfortabel, maar deze hoogte stopt je buikje ook mooi weg. Kijk uit voor te dunne stoffen. Een dunnere stof is vaak niet sterk genoeg om je buikje te camoufleren. Hij accentueert deze juist door de ronding te volgen, iets wat je net niet wilt.


5.JURKEN

Met de juiste jurk verdwijnt jouw buikje als sneeuw onder de zon. Denk maar eens aan een losse rechte jurk. Kies voor een model dat nét boven of op je knie komt en let erop dat de jurk ruim genoeg valt, zodat hij zeker niet spant om je buik of heupen. Ook een jurk in empire model is perfect voor jou! Deze jurk sluit mooi aan op je slankste deel (net onder je borsten) en van daaruit valt hij soepel naar beneden. Maar ultra vrouwelijk en ultra flatterend is wel de wikkeljurk. Deze jurk laat jouw figuur prachtig uit komen, want hij accentueert je taille en je bovenlichaam. De mooi uitgesneden V-hals leidt de aandacht af van je buikje. Kies eventueel voor een jurk met ruches of plooien aan de halslijn: dat zorgt voor een extra afslankend effect.


6. VEST OF BLAZER

Een vest of blazer legt nadruk op je taille, maar niet op je buikje. Kies b.v. voor een combinatie met een zwarte top. Hierbij zie je geen diepte en dus geen buikje. Een andere optie is, zoals we hierboven al hebben genoemd: een top met een opvallende print.


7.TOPS TOT HEUPHOOGTE

Kies voor een los vallende top die tot halverwege je buikje komt. Zo wordt je lichaam in tweeën gedeeld en klopt je silhouet beter. Een ander voordeel is dat jouw heupen zichtbaar worden. En als die redelijk smal zijn, lijkt je taille smaller. Een win-win situatie!


8. KLEUR OP DE JUISTE PLAATS

Ben jij niet van de print tops? Geen probleem. Draag bij voorkeur een donker gekleurde top. Combineer hierbij een lichtere broek of rok. Je oog wordt eerder naar lichte dan naar donkere kleuren getrokken. Dus je broek of rok valt eerder op dan je buikje. Ook fijn als je slanke benen hebt!


9. ACCENTUEER PLUSPUNTEN

Heb je mooie armen, slanke benen of prachtige haren? Leg hier dan het accent op. Benadruk deze pluspunten en je buikje valt niet meer op.


Maar wat het allerbelangrijkste is; wees trots op jezelf! Je bent niet de enige met een buikje. Integendeel zelfs. Het merendeel van alle vrouwen heeft een buikje. Omarm het, straal van binnen uit en je zult zien dat iedereen naar jou kijkt in plaats van naar je buikje. Want...zelfvertrouwen en een glimlach is de allermooiste outfit die je kunt dragen!

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page