a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZoë

Geen modeflaters meer voor jou met onze tips!

Bijgewerkt op: 10 feb. 2022

Vaak loop ik over straat en dan zie ik ze weer voorbij komen, het kleine merklabel op de mouwen van een wollen jas of de "X" op het achterpand van een colbert. AHHHH waar waren de verkopers in dit verhaal? Waarom hebben ze dit niet verteld aan hun klant. Maar er zijn nog veel meer frutsels die je na je aankoop direct dient te verwijderen.


Ik zet voor de zekerheid alle dingen die je hoort te verwijderen voor je op een rijtje. Geen gênante situaties meer voor jou 😊


  • Begin ik toch weer met het merk label op de mouw. Deze is daar bevestigd zodat de verkopers snel het merk kunnen zien van het colbert als er veel dezelfde kleuren naast elkaar hangen. Heb jij dit nodig in je kledingkast? Ik denk het niet. Dus er is maar één plek voor dit label: de prullenbak.

  • De gestikte 'X" die de splitten aan elkaar vast zet aan de achterkant van je colbert of jas. Deze zit daar zodat tijdens het transport de split niet open gaat en er een valse plooi in komt. Waarom denk je dat de "X" niet dezelfde kleur heeft als de jas? 🤔 Inderdaad, zodat je dit stiksel er snel en gemakkelijk uit kunt halen. Tevens geeft het je meer bewegingsvrijheid als de "X" eruit is.

  • De lusjes aan kleding waarmee het in de winkel aan de hanger hangt. Heel fijn dat deze er in de winkel aan zitten, dan valt niet alles op de grond wat je aanraakt, maar eenmaal thuis heb je dit niet meer nodig. Knip ze thuis eruit. Deze lusjes hebben nl. een eigen wil. Ook al stop jij ze 's morgens weg onder je kleding, gedurende de dag komen ze tevoorschijn. En het ergste is, jij weet dit niet, maar iedereen in je omgeving zien ze duidelijk zitten. Dus knip ze eruit!

  • Om bij de lusjes te blijven: Ook de lange draad tussen de schouders dien je te verwijderen. Dit is geen extra versiersel op de rug. Maar een dikke draad die er in de winkel voor zorgt dat het truitje niet van de hanger glijdt.

  • De dikke was labels in kleding. Nu hoor ik je denken, ja maar dan weet ik niet hoe ik het artikel moet wassen. Klopt, maar eigenlijk kun je standaard al je kleding wassen op 30 graden. Beter voor je kleding en voor het milieu. Dus wegknippen die handel. Want die extra bobbel op je heup door het was etiket maakt de broek niet charmanter🙈 laat staan het etiket in de dunne blouse.

  • Een half afgesleten sticker onder de schoen. Wordt je ook zo afgeleid van een sticker onder een schoen. Nou ik wel. Mijn handen beginnen dan te jeuken en het liefst zou ik de sticker er zelf onder vandaan halen. Maar meiden, dit kun je heel gemakkelijk doen met nagellak remover. En gelukkig hebben we die allemaal in huis. Dus pak je schoenen en remove that sticker!


Voortaan huppel jij vrolijk in het rond met je nieuwe kleding en schoenen. Wetende dat alle frutsels zijn verwijderd en dat niemand je meer aankijkt met een frons of met jeukende handen. Wat mezelf betreft. Nu ik dit heb geschreven valt er een last van mijn schouders, wetende dat ik minder frutsels onderweg tegen ga komen 😏.34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page