a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 Hoe combineer je kleding?
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVera

Hoe combineer je kleding?

Om je heen zie jij de ene na de andere toffe combinatie, maar zelf zo’n combinatie samenstellen lukt maar niet. Je hebt al van alles geprobeerd maar het resultaat is steeds hetzelfde; vertrouwd, saai en voorspelbaar. Wij hebbende beste styling tips en tricks voor je op een rijtje gezet, zodat ook jij morgen stylish de deur uit gaat.


LAAT ÉÉN KLEUR TERUG KEREN

Tegenwoordig mag en kan alles. Maar om de rust te bewaren in je outfits is het een ongeschreven regel dat je één kleur laat terug komen. Dat hoeft niet groots te zijn. Met een klein accessoires bereik je hetzelfde effect.

COMBINEER MET TEGENPOLEN

Hier kun je het gemakkelijkst schoenen voor gebruiken. Heb je een stoere jeans, combineer er dan een hoge hak onder. Of draag je mannenpak met een sneaker. Door deze toevoeging wordt het geheel verrassender. Wil je nog een stapje verder? Zorg dat je schoenen een contrasterende kleur hebben of een gekke print.

Je kunt ook met materialen spelen om verrassende combinaties maken. Combineer grove, harige stoffen in combinatie met een gladde stof. Mix bv.. fluweel met (kunst) leer of wol met zijde.

Een andere tegenpool is een combinatie van iets wijds met iets straks. Dat staat niet alleen spannender maar het kleed ook slanker af 😊

Hetzelfde geldt voor prints. Het is ontzettend leuk om verschillende prints bij elkaar te dragen. Denk aan strepen met bloemen of een abstract motief met een lieflijke paisley print. Zorg er wel voor dat één kleur terug komt in beide prints.


KLEURENFAMILIE

Mix verschillende kleuren uit dezelfde kleurenfamilie. Een kleurenfamilie is een groep kleuren die onderling weinig verschillen of aan elkaar verwant zijn. Alle lichte en donkere tinten horen hier ook bij. Men noemt dit ook wel ton-sur-ton in de mode.

KOPIEER STOFFEN

Van sommige stoffen denk je in eerste instantie, deze kun je niet met elkaar combineren. Maar door dit juist WEL te doen, creëer je een verrassende look. Maak eens een complete outfit in jeans of met alleen zwart wit prints. Succes gegarandeerd!

ALTIJD GOED

Er zijn combinaties die nooit uit de mode raken. Een blazer, T-shirt en jeans is zo’n geslaagde combinatie. Of een jurkje, zwart leren jackje met biker boots. Daarnaast is een aal black outfit ook altijd een succes.

FINISHING TOUCH

Vergeet niet te “spelen” met je kledingstukken. Rol bv. de mouwen van je colbert een beetje op zodat de manchet van de blouse eronder zichtbaar is. Of rol de pijpen van je broek op voor een speels effect. Gebruik accessoires om je look af te stylen. Denk hierbij aan een leuke ketting, armbanden of mooie ceintuur.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page