a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVera

Knoop aan zetten

Had ik vroeger maar naar mijn moeder geluisterd toen zij me wilde leren om een knoop aan te naaien. Dan had ik die presentatie niet verknalt.


Waarom net nu?

Nog even naar het toilet dacht ik en dan door naar kantoor. Had ik dat maar niet gedaan. Floep knoop eraf. Kak. Deze broek stond perfect bij mijn jasje dus ik had geen andere optie dan snel een veiligheidsspeld te pakken, dicht te spelden en te hollen naar de bus.


Gelukkig nog op tijd voor mijn belangrijke presentatie. Even voelen aan de sluiting of alles nog op de plaats zit. Yes gelukkig.


Ik was bij mijn 2e zin toen ik iets voelde losspringen bij mijn buik. Het zou toch niet? Concentreer. Focus. Kijk de mensen aan. Maar ik voelde mijn hart sneller kloppen en ja, nu ook een prik van de speld. Zou iemand dit zien? Ben ik aan het bloeden? Valt hij zo meteen op de grond? Honderd en 1 vragen schoten er door mijn hoofd terwijl ik mijn presentatie deed. Mijn baas keek mij ondertussen vragend aan, waar was ik mee bezig. Toen eindelijk het vragen rondje erop zat ben ik naar het toilet gehold om te controleren of ik niet langzaam dood was aan het bloeden. Gelukkig viel dat mee en kon ik de veiligheidsspeld weer vast maken. Voor alle zekerheid deed ik wat wc papier aan de binnenkant.


Dit wil ik nooit meer. Na mijn werk ben ik direct naar mijn moeder gegaan en heb haar gevraagd mijn knoop aan te naaien en heb gekeken hoe het moet. Voor degene die het ook niet weten, check hieronder de uitleg over:


Hoe naai ik een knoop aan?


testing thisssss.lleleleleHopelijk heb je de knoop nog die eraf is gegaan, zo niet, even een nieuwe aanschaffen 😉

Daarnaast heb je garen, naald en een schaar nodig.Knip een draad van ongeveer 60 cm.

Haal hem door het oog van de naald ( het oog van de naald is de opening van de naald).

Als de punt te stomp is van de draad, deze dan even nat maken om de vezels glad te strijken. Op die manier glijdt de draad beter door het oog van de naald.
Trek de draad zo ver door dat je 2 gelijke helften hebt. Dit heeft 2 voordelen; de draad is sterker en je trekt straks de draad niet meer uit de naald. Wel zo fijn 😊


Maak aan de onderkant een dubbele knoop.

Dit kun je doen zoals je dit vroeger hebt geleerd.

Hierna gaan we aan het echte werk beginnen!
Als het goed is zie je nog restjes garen zitten op de plek waar de knoop heeft gezeten. Je steekt daar de naald doorheen en trekt hem door. Gefeliciteerd, je hebt je eerste steek gezet 🎉
Haal de naald door de knoop en laat hem naar beneden glijden. Hou de knoop met je duim op de juiste plaats. Naai de knoop eraan door de naald door de opening van een van de oogjes te duwen. Trek de draad er doorheen en trek de draad strak. Duw daarna de naald weer terug door het andere oog. Herhaal dit verhaaltje zo'n 6x.Zorg bij de laatste steek dat je met je naald tussen het kledingstuk en de knoop uit komt. Draai dan 4x de draad onder de knoop door. Dit zorgt ervoor dat de knoop iets hoger komt te liggen van de stof en daardoor gemakkelijker door het knoopsgat gaat. Wel zo gemakkelijk.

Steek hierna de naald onderlangs de knoop, dus door de draden die je zojuist hebt gedraaid. Herhaal dit 4x. Knip dan de draden af en....Je hebt een knoop aangezet 👍

Gefeliciteerd.


Ik ben trots op je😘2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page