a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVera

Nieuwe zwarte kleding wassen?

Kun je ook geen genoeg krijgen van een nieuw zwart item. Uren kun je erheen kijken en fantaseren over waar en wanneer jij gaat dragen. Haar en make-up hebben natuurlijk ook al de revue gepasseerd. Maar moet je dit kledingstuk eigenlijk eerst wassen?


Ons antwoord hierop is ja.


Het kledingstuk bevat misschien schadelijke chemicaliën. Machinaal vervaardigde kleren bevatten producten als chloor, die allergieën en huidirritaties kunnen veroorzaken.


Denk daarnaast eens aan de hoeveel ongewassen handen dit kledingstuk al hebben aangeraakt in b.v. de fabriek, tijdens het inpakken, het vervoer en weer bij het uitpakken.


Ook als het artikel in de winkel hangt gebeurd er best wel veel mee. Het zal een paar keer worden gepast en valt waarschijnlijk nog een paar keer op de grond. Al met al is een nieuw artikel minder nieuw als je alles bij elkaar optelt.Hoe was je nu het beste je nieuwe kledingstuk.


Natuurlijk wil je niet dat het "mooie" er direct af is. Was daarom je kledingstuk met witte azijn. Dit kan door je kleding een nachtje in een emmer water met azijn te laten weken of in de wasmachine op het wolwas programma. Ook hier gebruik je alleen witte azijn.


Nieuwe items kunnen de eerste keer afgeven dus was ze apart of met meerder nieuwe items in dezelfde kleur. Tevens fixeert dit de kleur.
Heel veel plezier met je nieuwe kledingstukken!
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page