a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoosje

Wat is Travel Stof?

Dit is een stof die niet kreukt. Je kunt het uren dragen zonder dat er een kreukje in tevoorschijn komt en dus ideaal om lang in te zitten of mee te nemen in je koffer. Het maakt niet uit hoe je het kledingstuk hebt opgevouwen en in je koffer hebt gestopt. Hij komt er altijd zonder kreuken uit. Vandaar de naam Travelstof.

Travelstof wordt geproduceerd als een mix van elastaan en polyamide of polyester en elastaan. Deze vezels hebben eigenschappen die meer comfort geven aan je kledingstuk.

Elastaan ( Lycra) is een synthetische vezel die uitzonderlijk elastisch is. Het onderscheidt zich van andere synthetische stoffen door de grote rekbaarheid . Elastaan heeft onder spanning een elastische rek van 600%. Zonder spanning keert de stof terug naar zijn originele vorm.

Polyamide en polyester zorgen voor het comfort, voelen zacht aan en zijn kreukvrij.


WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN TRAVELSTOF

  • De stof rekt mee

  • De stof ademt

  • Kreuk- en pluis vrij

  • Krimpt niet in de was

  • Gemakkelijk te wassen

  • Kleurvast

Een ander groot voordeel is dat je artikel na het wassen gewoon nat ophangt en als het droog is meteen weer kunt dragen. Strijken is dus overbodig! Als je het toch wil strijken, strijk het dan binnenste buiten, op de laagste stand, zodat er geen glans achterblijft op het kledingstuk. Doe het kledingstuk nooit in de droger.

Kleding in travelstof past bij allerlei figuurtypes doordat het zo enorm rekbaar is. Maar hoe kun je jouw outfit van travelstof nu stijlen? Heel makkelijk! Alles kan namelijk. Er zijn ontzettend veel items te vinden in travelstof. Van blazers tot broeken en van jurken tot tunieken. Je kunt voor een klassieke look gaan met een volledig zwart travelpak, of juist voor een speelse look met een zwierig jurkje.

Houd er rekening mee dat de travel kwaliteit zelf meer stretch heeft dan de naaigarens. De garens kunnen breken bij het onzorgvuldig aan en uit trekken.

Wat vind je van de onderstaande items? Heerlijke easy fit modellen in travel stof. Laat het strijkijzer maar voorlopig in de kast staan!Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page