a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSuus

Zo voorkom je glimmende strijkplekken op je kleding.

Bijgewerkt op: 11 jan. 2022


Het is jou waarschijnlijk ook wel eens gebeurd, je strijkt over een naad of broekzak en er verschijnt direct een glimmende plek op je favoriete kledingstuk. KAK wat nu?


Tips om strijkvlekken te verwijderen uit kleding

Gelukkig hebben we een oplossing voor je. Maar voorkomen is beter dan genezen, dus eerst hoe voorkom je deze glimmende strepen.

• Controleer voordat je gaat strijken de voorschriften op het kledinglabel

• Strijk altijd op de laagst mogelijke temperatuur • Strijk niet over naden, zakken, plooien, zomen of knopen • Strijk kledingstukken binnenstebuiten of gebruik een doek om over je kledingstuk heen te leggen als je over naden heen gaat strijken. • Gebruik een goed gewatteerde strijkplank (het metaal van goedkope strijkplanken kan sporen op je kleding achterlaten)


Heb je ondanks bovenstaande tips even zitten slapen tijdens het strijken en zijn er toch glimmende strepen ontstaan dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. "HOE LANGER JE WACHT, HOE MOEILIJKER HET ZAL ZIJN OM DE PLEK TE VERWIJDEREN"


Tip om strijkplekken te verwijderen

  • Neem een vochtige theedoek, leg deze over de vlek heen en pers met een strijkbout op de doek. Doe dit op de laagste stand. Dit herhaal je totdat de doek bijna droog is. Daarna wrijf je de stof met een zachte borstel op. Als het goed is heb je de vlek verwijderd. Zo niet dan hebben we nog een andere tip.

  • Was het kledingstuk opnieuw, laat hem gewoon drogen. En als hij droog is, ga je aan de binnen zijde opnieuw strijken, het liefst met een stoomstrijkijzer.

Al deze manieren vergen extra inspanning en tijd, dus voortaan met iets meer oplettendheid en liefde strijken 😉


Lukt het je toch niet om de strijkglans uit je kledingstuk te krijgen? Troost je; we hebben SALE en heel veel artikelen zijn flink afgeprijsd. Zo kun je de schade nog een beetje beperken 😊


2.940 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page