a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSuus

4 redenen om van Polyester te houden.

Bijgewerkt op: 14 jun. 2023


Krijg jij de kriebels van het woord polyester en zie jij je tante voor je in een goedkoop ogende glimmende blouse? Die naar zweet ruikt en waarbij dit aroma gecombineerd wordt met een vleugje foute parfum en haarlak? Dan wordt wordt het tijd dat je kennis maakt met de polyester van de 21e eeuw en je dit beeld voorgoed uit je geheugen kan wissen!

Vanaf nu kun jij ook polyester dragen!
Polyester om van te houden!

Kunstmatige grondstoffen zoals polyester hebben nog steeds een negatieve reputatie. Dit is volgens mij geheel onterecht. Men denkt o.a. dat polyester er goedkoop en glimmend uit ziet en dat je hierin heel snel zweet. Dit verhaal is achterhaald. In de jaren '80 en '90 was dit wel het geval, maar Polyester heeft een grote evolutie ondergaan.


Zoals de naam, kunstmatige vezel, al doet vermoeden wordt deze vezel door de mens gecreëerd. Hierdoor kan men eigenschappen toevoegen die er gewenst zijn voor een bepaald kledingstuk. Vooral de grote sport merken hebben de polyester vezel verder ontwikkeld. Al snel zag de fashion industrie ook de voordelen in van de vernieuwde polyester vezel en werd de stof gebruikt voor diverse kledingstukken. Zelf draag ik graag polyester jurken omdat deze heerlijk soepel vallen. Maar ik heb nog veel meer redenen om polyester een warm hart toe te dragen!


1.KLEURVAST

Baal jij ook zo als je favoriete T-shirtje verkleurd na een paar keer wassen? Waarschijnlijk was dit dan van katoen of viscose. En dat is niet gek, want dat is de eigenschap van natuurlijke stoffen. Wanneer je kiest voor polyester zal dit niet gebeuren, zelfs niet wanneer het kledingstuk in de volle zon te drogen hangt. De kleurechtheid van polyester is zo goed omdat de stof pas op een zeer hoge temperatuur smelt.2.HOOG DRAAGCOMFORT

Een kledingstuk van polyester of polyamide ( zusje van) voelt aangenaam aan op je huid en valt speels langs je lichaam. Polyester is ook minder kreukgevoelig dan katoen, linnen of viscose en de pasvorm blijft behouden vanwege de sterke vezel. Dus wil je er een hele dag stralend en kreukvrij uit zien? Kies dan voor polyester kwaliteit. Ook bij warm weer is een polyester weer een goede keuze. Polyester neemt juist geen vocht op, maar stuurt het naar buiten. Zo kan vocht verdampen zonder dat het vlekken achterlaat. Dus zeg maar dag tegen natte en donkere vlekken op je kleding!

3.GEMAKKELIJK IN ONDERHOUD

Polyester is in tegenstelling tot andere synthetische stoffen beter bestand tegen hitte. Je favoriete kledingstuk kan dus - indien nodig - worden gewassen op maximaal 40 graden. Polyester droogt snel en vanwege het grote kreukherstellend vermogen is strijken vaak niet nodig. Dus hang je pas gewassen kledingstuk op een hanger en binnen een paar uren kan je het alweer dragen zonder het eerst te strijken. Hoe fijn is dat! Dan nog een tip: wasverzachter maakt polyester stoffen minder statisch.4.DUURZAAM

Ja polyester is duurzaam! Je had waarschijnlijk verwacht dat bijvoorbeeld katoen, wol of zijde duurzamer zouden zijn dan polyester. Dit klopt echter niet. Hoewel het productie proces van polyester niet milieuvriendelijker is dan b.v. katoen, linnen of wol is het gebruik van een polyester kledingstuk wél duurzamer.

Kledingstukken gaan langer mee vanwege de sterke vezel en kunnen op lage temperaturen worden gewassen en strijken is vaker niet nodig. Polyester is gemakkelijk te recyclen. Dit kan zelfs meerdere keren gedaan worden zonder dat het zijn kwaliteit verliest.


En heb ik je vooroordelen over polyester kunnen wegnemen? Mijn advies: Wis het beeld van je tante en probeer het gewoon. Shop nu bij Black-Just-Black mooie polyester kleding en ervaar het comfort en gemak 🖤

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page