a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoosje

8 Tips om je gebreide artikelen mooi te houden

Bijgewerkt op: 20 okt. 2022

Gebreide truien, vesten en jurken zijn super trendy dit seizoen. Sommige truien of vesten zijn zo mooi of zitten zo fijn, dat je ze het liefst elke dag zou willen dragen. Maar door het dragen krijg je op den duur pluisjes of ze gaan een beetje lubberen. En je zult ze toch ook af en toe moeten wassen. Maar hoe was en droog je een gebreide trui of vest het beste?

Daarom onze 8 tips om je gebreide artikelen zo lang mogelijk mooi te houden.


#1 Draag een T-shirt of een topje onder je trui of vest

Dit zorgt voor een beschermlaagje tussen jouw huid en het gebreide artikel. Zo bescherm je jouw trui of vest tegen geurtjes en zweetvlekken. En een T-shirt is veel gemakkelijker te wassen dan een gebreide trui. 😉


#2 Was niet te vaak

Vervelende luchtjes gaan er ook al vaak uit als je ze een nachtje buiten op het balkon laat hangen of in de badkamer op hangt als je gaat douchen. De lucht zorgt voor een verfrissing. Ook zijn er tegenwoordig kleding sprays op de markt die nare luchtjes verwijderen.


#3 Was op maximaal 30 graden

Was het gebreide artikel, binnenste buiten en in een waszak. Gebruik het wolwas programma of was niet hoger dan 30 graden.


#4 Liggend laten drogen

Laat het gebreide artikel liggend drogen. Hoe? Hang een handdoek over je droogrek en leg daarop het gewassen artikel. Het vocht trekt zo in de handdoek en is daardoor sneller droog.


#5 Verwijder voorzichtig pluisjes van je trui

De gemakkelijkste manier is met behulp van een ouder scheermesje. Leg het artikel plat en haal voorzichtig het scheermesje over de pluisjes. Meer tips over pluisjes en pillen lees je hier. Let op: knip nooit draden af! Zo krijg je gaten 😱


#6 Hang gebreide kleding niet op een hanger

Hang gebreide artikelen bij voorkeur nooit op. Hierdoor rekt het materiaal uit. Berg ze daarom liggend op in je kast. Geen plaats? Vouw ze dan in het midden dubbel en hang ze over een brede kledinghanger heen.


#7 Maak een trui nat die uitgelubberd is

Als de mouwen uitgelubberd zijn en de trui hoeft nog niet gewassen te worden, dan kun je deze met een plantenspuit nat maken. Druk hem in de juiste vorm en maak hem voorzichtig kast droog met een föhn. Laat hem helemaal drogen, liggend op een droogrek. Als de trui helemaal gelubberd is kun je dit proces herhalen over de hele trui.


#8 Lusjes of draadjes nooit afknippen

We zeiden het al eerder. Maar knip nooit haaltjes of lusjes af. Hierdoor valt er een gaatje in je breisel. Haal daarom met een dikke kledingnaald of dunne haaknaald de draad naar achteren. Ben je handig? Dan kun je deze draad aan de binnenkant vastzetten met garen. Zo blijft alles netjes op zijn plaats.


Ben je nog op zoek naar een leuke trui of vest voor de winter? Onze favorieten vind je hieronder.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page