a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 a001f79fc963940b9b743dab3820cb45
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSuus

Kledingkast organiseren

Nu het weer iets vriendelijker wordt en het echt te warm is voor die dikke wollen coltrui is het tijd om de kledingkast voorjaars proof te maken en opnieuw te organiseren.Geen inloop kast

Nee ik heb geen inloopkast of een PAX kast van de IKEA. Ik doe het al jaren met een witte MDF kast die ik ooit gekregen heb van mijn tante. Om toch een beetje het walk in closet gevoel te krijgen heb ik de deuren eruit gehaald. Nu kan ik ook in één oogopslag mijn kleding bewonderen en combinaties maken.


Terug naar organiseren van de kast. Ik moet dit dus elk seizoen doen omdat mijn kast te klein is ( maar volgens mijn vriend heb ik teveel kleding, maar daar geloof ik niets van) Het is even een werkje, maar het voordeel is dat je alles weer eens in je handen hebt. Je vind dan oh-heb-ik-dit-ook-nog-items of ik-was-je-kwijt-item. Daarnaast kunnen misfits en museum stukken je ook niet meer ontglippen.


Hier mijn manier op je kast opnieuw in te richten. Haal de legplanken van de kast helemaal leeg. Een uitgelezen kans om nu met een sopje de planken schoon te maken. Heb je dat ook weer eens gedaan. Daarnaast maak ik weer een nieuwe luchtverfrisser. Dan komt het echte werk: elk artikel wat op de grond ligt oprapen, bekijken en benoemen.


Je hebt 3 Keuzes:

  1. Dit kan ik komend seizoen nog aan. Taak: netjes opgevouwen en terug in de kast leggen.

  2. Dit ga ik volgend seizoen weer dragen. Taak: netjes opvouwen en neerleggen bij zijn soortgenootjes op de grond.

  3. Ga ik niet meer dragen. Taak: in de zak voor Max of wellicht voor Oekraïne.

Dat schiet al aardig op, toch? Nu gaan we door naar het hangend gedeelte. Het beste is om ook hier alles eruit te halen. Ben je bang voor kreukels en heb je geen zin om alles opnieuw te strijken, dan kun je ook alles naar één kant opschuiven.


Ook hier ga je weer werken met de 3 keuzes. Hang alles op groep terug in je kast, dus jasjes bij jasjes en blouses bij blouses. Dit zorgt ervoor dat je straks snel je gewenste item vind en dat je gemakkelijker combi's kunt maken. Ook zie je waar je b.v. veel van hebt of wat je mist. En nee, we gaan nu niet shoppen, eerst zorgen we dat deze kast weer goed is georganiseerd 😊


Neem nu je de dozen of tassen waar je zomer items in zitten en bekijk ze stuk voor stuk en stel jezelf 2 vragen. Ga ik dit komend seizoen dragen of heb je twijfels erover. Leuke items hang/leg je uiteraard in je kast en de twijfel gevalletjes gaan weer terug in de doos. Die kom je volgende keer weer tegen en misschien kun je er dan afscheid van nemen.


Voortaan heb jij ook een kleding kast die perfect is afgestemd op het seizoen en waar geen items meer inliggen die worden gedragen. Die plek kun je beter invullen met nieuwe items. Kom we gaan shoppen!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page