a001f79fc963940b9b743dab3820cb45 Wat is een tregging? En wat is het verschil met een legging? We leggen het graag voor je uit.
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVera

Wat is een tregging? En wat is het verschil met een legging?

Vragen die we vaker voorbij horen komen. Jij bent dus niet de enige die moeite heeft met deze begrippen. Hieronder leggen we het verschil uit tussen een legging en een tregging en geven we je stylingtips hoe je deze het beste kunt combineren.

Vrouw met zwarte tregging Black-Just-Black
Vrouw met zwarte tregging Black-Just-Black

LEGGING

De legging is al geruime tijd in het modebeeld, die ene keer iets prominenter dan de andere keer. Waarschijnlijk heb je zelfs enkele exemplaren in je kledingkast liggen. Een legging is meestal van dunne jersey stof gemaakt en zit strak om je benen. In de taille zit een elastische band.


Leggings kun je het beste combineren met tops die minimaal tot je heup reiken. Een tuniek is b.v. altijd een goed idee. Maar ook een langere trui of T-Shirt staan super op een legging. Laat echter altijd 1 kleur in je outfit terug komen. Hierdoor bewaar je de rust in je look.


TREGGING

Een tregging is het beste van 2 werelden. Namelijk een combinatie tussen een broek en een legging. Een tregging lijkt op het eerste oog op een skinny jeans, een broek met een smalle pijp en iets dikker materiaal. Maar het grote verschil is dat een tregging geen gulp heeft en dat de stof die voor treggings gebruikt worden elastischer is dan de meeste skinny jeans. Geen wonder dat een tregging zo mega populair is!


Doordat hij meer op een broek lijkt kun je een tregging gemakkelijker combineren. Je hoeft er nl. niet perse een langere top op te dragen. Vergeet niet te “spelen” met je kledingstukken. Rol bv. de mouwen van je colbert een beetje op zodat de manchet van de blouse eronder zichtbaar is. Of rol de pijpen van de tregging op voor een speels effect. Gebruik accessoires om je look af te stylen. Denk hierbij aan een leuke ketting, armbanden of mooie ceintuur.


ZWARTE TREGGING

Draag jij graag broeken en wil je comfort? Dan is een tregging een absolute aanrader voor jou! Voeg daar de kleur zwart aan toe en je hebt jouw nieuwe all-time-favorite! Deze basic broek past echt overal bij!


Om je outfit op te leuken kun je er een oversized zwart-witte trui op dragen of combineren met een T-Shirt en vest. Voor de warmere dagen is een dunne see trough trui of dunne blouse de prefecte match.


CAPRI TREGGING

Wil je in de zomer meer been tonen, maar is een korte broek net te kort voor jou of niet gepast? Neem dan een capri tregging! Dit is de korte variant van de tregging. Deze 7/8 broek valt tot net over de knie en is in de zomer héérlijk om te dragen.


Absolute nummers 1 van onze webshop:





Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page